2020. Uusi vuosikymmen lisää kokemusrepussa.

Kun miettii mennyttä vuosikymmentä niin päällimmäisenä on kiitollisuus siitä, kuinka edelleen pääsen nauttimaan maksuttoman perus- ja korkeakoulutuksen hedelmistä päivittäisissä töissäni. Siistit sisätyöt ovat vaihtuneet Veikkaukselta Osuuspankille ja tuossa välillä kuuden (6) vuoden jakso yksinyrittäjänä (Arvotieto 2012-2018) oli erinomainen hanke/kokemus. Jos kaikista projekteista olisi kirjoittanut postikortin muistoksi, niin melkoinen matkakertomus niistä olisi luettavissa.

Kokemuksesta puheen olleen … asiasta on käsittääkseni yllättävän vähän kirjallisuutta vaikka aihe on monellakin tapaa ajankohtainen (nuoret poliittiset johtajat etc.). Kokemusta tarvitaan myös kuluneen vuosikymmenen tuomien uusien juttujen (AI, ML, GDPR,…) hahmottamisessa, eli miksi ja mitä ne oikeasti ovat suhteessa vanhaan tekemiseen. Kaikki analytiikkakulttuurin askeleet eivät todellakaan ole olleet eteenpäin vieviä (erityisesti OffLine -datan saralla, kun OnLine on vallannut mediatilan), mutta tylsiä päiviä näissä hommissa ei koe.

Mutta ei tästä nyt enempää näin vuosikymmenen ensimmäisenä työaamuna.
On jo korkea aika lähteä töihin – päivän seikkailuihin…

Kokemuksesta on hyötyä vain jos on kykyä & intoa uuteen.

Erinomaisen hauskaa ja menestyksellistä alkanutta vuotta 2020 ja vuosikymmentä! ”Datasta lisäarvoa” -hommia näyttää riittävän, joten huolehditaan siitä, että pidämme itsemme innokkaina ja kokeneina sekä kokeneina innokkaina myös vuonna 2030!

ps. kansikuvan kortit eivät ei liity mitenkään datatöihin, mutta ehkä jotenkin kokemusjuttuun 🙂

Top