Kesäduunina Tädin Levyt.

Kesäduuniraportti, mutta heti kärkeen kutsu:
Tervetuloa torstaina 2.8. Hietsun torille tuttuja tapaamaan ja toritunnelmasta nauttimaan!

Perinteiseen tapaan juhlistan lomakauden loppua harrastukseni parissa – eli Hietsun torilla myymällä käytettyjä levyjä. Torikahvilassa on pullakahvipiikki auki, joten tule itseksesi, perheen tai (työ)kavereiden kanssa moikkaamaan ja ehkä tekemään löytöjäkin.

Olen paikalla ainakin klo 9-16 ja pöytä #67, kahviloiden edessä.
FB-tapahtumakutsu linkissä: https://www.facebook.com/events/236167893687446/
Tervetuloa!

Mutta se kesäduuni…
Osa kavereista tietääkin, että minulle on kertynyt melko hulppea kokoelma LP-levyjä ja sinkkuja. Myös ”myyntiosasto” on varsin kattava ja tämä onkin nyt jo viides vuosi, kun järjestän Arvotiedon kesätapahtuman teemalla ”kirpputorilla tavataan”: kevyt tuttujentapaaminen, johon on helppo tulla ja helppo mennä sekä sitä yksinyrittäjältä tarvittavaa ”persoonaa peliin” -juttua.

Tässä siis levytorikaupustelun tausta: kerran kesässä, Hietsun torilla, Arvotiedon tilikauden kick-off -tilaisuus.

Levymyynnin konseptointia … miksi, mitä ja miten?

Takaraivossa olen kuitenkin vuosia miettinyt kuinka kääntää levykeräilyn hauskuus ”myymisen hauskuudeksi”. Arvotiedon torikauppatapahtumat ovat olleet paitsi hauskoja, myös myynnillisesti aktiivisia, tapahtumia. Siksipä viime kesänä (2017) tein ensimmäiset torikauppiaskeikat muualla kuin Hietsussa. Kokeilu osoitti, että kun viestintä toimii, niin laadukkailla LP-levyillä on mukavasti kysyntää suurempien kaupunkien toritapahtumissa. Samalla ryhdyin hieman vakavammin miettimään levymyynnin konseptointia … miksi, mitä ja miten?

Pienimuotoisen pyörittelyn jälkeen, alkukesästä 2018, keksin konseptille nimen ”Tädin Levyt” ja loin FB-sivuston https://www.facebook.com/TadinLevyt/
Konkreettisen sisällön lisäksi tämä tulee olemaan levykaupustelukonseptin viestinnällinen kärki, joka on helppo muistaa ja siinä on taustatarinan lisäksi muitakin laajemman toteuttamisen mahdollistavia elementtejä.

Rippijuhliin Ouluun ”Tädin Levyt” takaboksissa.

Tänä kesänä olen sitten kiertänyt lomareissua (normaalit rippijuhlat ja lomatapahtumat) levylaatikot takaboksissa ja sovittanut loma-agendalle käynnit Tampereen, Kuopion ja Oulun toreilla. Konkreettisestihan (minimissään) homma vaatii hieman tilaa auton takaboksista ja pari tuntia lauantai-iltapäivältä – ja tietysti hieman vaimon kanssa neuvottelua 😉
Vastapainoksi saa hauskaa lomaohjelmaa sekä sosiaalisen laajennuksen muuten ehkä hieman introvertille harrastukselle: ”Koira koiran tunnistaa” ja juttua riittää kun torilla tavataan 😉 Vinyylilevyjen kerääjiä riittää tasaisesti maan joka kolkkiin ja parhaimmillaan levylaatikoille on syntynyt pientä ruuhkaa.

Torikauppa – mikroyrittäjyyden peruskoulu, ellei jopa korkeakoulu.

Torikauppiaan hommaan sukeltaminen on käynyt myös pienimuotoisena yrittäjyyskouluna, sillä työssä on selkeästi tunnistettavissa ainakin seuraavia perusprosesseja:

  • markkinointi (pitää saada porukka paikalle …digin ja Somen laajat mahdollisuudet)
  • myynti (asiakaskohtaamisten realisointi)
  • hinnoittelu (mahdollisimman helppo malli, joka on helppo kommunikoida ja mahdollistaa hintatason yleisen ja yksityiskohtaisen säätämisen)
  • paketointi (yksittäisnimikkeet / kokonaisuudet / kokoelmat)
  • varastointi ja logistiikka (millaisia levyjä kannattaa roudata maakuntiin/Helsinkiin ja millaiset välivarastot (mökillä) pitää olla)
  • brändin ja toimintamallin selkeys (viestintämalli, asiakasyhteyden ja verkoston rakentaminen)

Toistaiseksi homma on pienimuotoista harrastustoimintaa eikä eurojen laskeminen ole pääasia. Mutta takaraivossa pyörii tekemisen formalisointi ja ehkä jopa yhdistäminen Arvotieto -tekemiseen. Tähän on monenmuotoisia ideoita, mutta pidetään toistaiseksi kuitenkin ”homma hommana ja kesä kerrallaan”.
… ja ainakin eläkehommaksi tämä on mitä mainioin 😉

Vanhan harrastuksen laajennus on todella vienyt ajatukset pois datahommista. Kesäduunin pääasia.

Näillä taustoilla siis kesän 2018 viimeiseen kesäduuniviikonloppuun!
Torstaina (2.8.) Hietalahden torilla ja viikonloppuna Laukon torilla Tampereella.

Tervetuloa toritunnelmaan!
Pullakahvipiikki on auki tuttaville ja asiakkaille.

Hellekesän terveisin,

Marko Kivelä
Arvotieto & Tädin Levyt


Kuva Laukon torilta, jossa tarjoilut ovat hyvin saatavilla.

Top